Even voorstellen

Zeven jaar geleden kochten Hans en Marjo een huis in Slowakije. Nou ja, het huis was al jaren niet meer in gebruik  en er moest van alles aan gebeuren om het weer bewoonbaar te maken. In het begin moest er vooral van alles gesloopt worden en gelukkig vonden we een paar studenten die graag wat bij wilden verdienen om hun studie te kunnen betalen. Deze jongens waren geen bleke watjes, maar echte sportmannen die of ijshockey of waterpolo speelden en heel sterk waren.

 
 
Hans                                                                            Marjo

In de opbouwfase hebben we gebruik gemaakt van de kunde van twee aannemers. En eerlijk is eerlijk: ze hebben goed werk verricht. Het is in Slowakije heel gebruikelijk om je werknemers mee te laten eten, dus Hans (hij is de kok) kookte soms voor wel 14 man!!

Elke vakantie trokken we weer naar Vyhne en na een paar jaar begon het huis eruit te zien zoals we hadden gehoopt. Een huis uit de streek, waarvan de muren van wel 90cm dik getuigen, maar maar waar elke gast, uit welk land dan ook, zich prettig zal voelen. Wij nodigen u uit om uw vakantie door te brengen in onze heerlijke vakantiewoning!

Twee jongens uit een dorp vlakbij hebben ons de hele periode geholpen. Ook nu nog staan ze altijd voor ons klaar.  Jan en Thomas weten alles over het huis maar ook over de omgeving. Jan zal u ontvangen als u aankomt, hij spreekt Slowaaks en een beetje Duits. U kunt hem bij problemen altijd aanspreken, eventueel zorgt hij voor een tolk.

Jan