Het huis


Onze romantische vakantiewoning ligt in de  Bergen van Štiavnica (Štiavnic ké vrchy), een Beschermd Nationaal Landschap, aan de rand van het dorpje Vyhne op nog geen 100m van de bosrand. Het grote, vrijstaande huis wordt omringd door een grote tuin van 3000m2 met fruitbomen. De eeuwenoude woning is de afgelopen 6 jaar grondig gerestaureerd, waarbij zoveel mogelijk authentieke details gespaard zijn gebleven. Maar het historische huis is wel voorzien van alle mogelijke moderne luxe. Het resultaat is een unieke combinatie van sfeer en comfort.

Het huis is bij uitstek geschikt voor twee families die samen op vakantie willen.  Door de twee volledig geoutilleerde badkamers, 4 slaapkamers en 2 algemene ruimtes (woonkamer en woonkeuken) is een perfecte balans tussen privacy en samenzijn te maken.

 

Het vakantiehuis is gelegen aan de rand van het dorp, aan een doodlopende straat. Het bos begint 100 meter verderop. Vanaf het huis is het 10 minuten lopen tot aan het centrum van het dorp waar wat winkels en cafés zijn.

De Bergen van Stiavnica zijn een geologische bijzonderheid. Dat uit zich in een bijzondere geschiedenis, (zo’n 500 jaar lang werd er zilver gedolven) en een bijzonder landschap met steile onregelmatige heuvels

Daardoor is het gebied tegenwoordig zo geschikt voor een gevarieerde vakantie met veel natuur, sport én cultuur.

Het gebied ligt ook in het hartje van centraal Europa.  Boedapest, Wenen en Bratislava  zijn in een dagtrip te bezoeken.De Tuin
Het huis ligt op een zuidhelling. De tuin heeft naast het huis parkeergelegenheid voor 3 auto’s. Rondom het huis is de tuin geëgaliseerd en ligt er gazon. Verderop  in de tuin, op de helling, staan kersenbomen, perenbomen, appelbomen en pruimen. In de lente een prachtig gezicht en in de zomer kunt u plukken wat u wilt. Dankzij de ligging op het zuiden, kunt u de hele dag genieten van de zon! 
Er is een grote eettafel met stoelen om lekker buiten te kunnen eten, twee stoelen om in te luieren, een hangmat en een parasol.