Drie hoofdsteden

En natuurlijk kunt u ook een dag doorbrengen in een van de drie hoofdsteden:

Bratislava: 80 minuten met de auto (nieuwe snelweg)

Bratislava de hoofdstad van Slowakije heette voorheen Presburg. De stad aan de Donau wordt gedomineerd door een wit kasteel op een heuvel en kent nog een paar schilderachtige middeleeuwse straten. Een bezoek aan het UFO-restaurant van waaruit Bratislava aan uw voeten ligt, is de moeite waard!Wenen: 2 uur met de auto

De stad heeft veel paleizen uit de barok, maar ook andere bouwperioden zijn ruim vertegenwoordigd waaronder ook de 20ste eeuw met de sociale kleurige woningbouw van Hundertwasser.
Voor de liefhebbers van paarden is er de wereldberoemde Spaanse rijschool met de Lippizanerpaarden

En verder zijn er natuurlijk het Prater met het reuzenrad, het aquarium, de dierentuin, het Dorotheum (het grootste veilinghuis van Midden-Europa, de rijtuigjes, opera's en koffiehuizen.


 Boedapest: 2 uur en 45 minuten

De rivier de Donau scheidt het stadsdeel Boeda van het op de andere oever gelegen Pest. In Boeda ligt o.a. de burcht, de Matthiaskerk en het Vissersbastion, de citadel en de Waterstad. Op de andere oever liggen het parlementsgebouw, vele badhuizen, de gerestaureerde Grote Markthal, het Heldenplein, het pretpark en nog veel meer.

Een van de evenementen waarmee Budapest ook jongeren aan zich weet te binden is het het Sziget-festival, een jaarlijks terugkerend evenement dat meestal in de eerste week van augustus plaatsvindt en 7 dagen duurt.

Comments