Wandelen
De omgeving van Vyhne is een paradijs voor wandelaars!  De Slowaken wandelen zelf ook graag, en dat is te merken aan de goed uitgezette en aangegeven paden. Er zijn korte en lange paden, steile en relatief vlakke wandelingen. Zo kunt u bijvoorbeeld de Sitno beklimmen (1009m hoog) of een rondwandeling maken vlakbij Banska Stiavnica, waarbij het stadje zich plotseling in de diepte aan u openbaart.
Om een indruk te krijgen van de vele wandelroutes kunt u kijken op:
http://mapy.hiking.sk/

Vlak voor het huis kunt u aansluiten op een wandelroute naar Hodruša-Banska.


Mountainbike
In de directe omgeving van Vyhne zijn maar liefst acht verschillende trails voor de mountainbiker uitgezet.  De trails variëren in lengte van 2 km tot 42 km. Op onderstaande website vindt u alles over de trails zoals de stijgingen en dalingen die het parcours bevat, het vereiste fitnessniveau enz. Voor meer informatie kunt u kijken op:
http://www.bajkomktajchom.sk/trasy
U kunt fietsen huren in de winkel tegenover de supermarkt "Billa" in Banska Stiavanica.

Foto Jan DudasZwemmen
Vyhne was vroeger een geliefde badplaats dankzij zijn warmwaterbronnen. Tegenwoordig is een van de bronnen geïntegreerd in het Vodny Ray, een zwemparadijs met verschillende baden en glijbanen aan de andere kant van het dorp. Zie: www.vodnyrajvyhne.sk


Maar om te zwemmen kunt u ook een van de vele meertjes in de omgeving bezoeken. Deze voormalige stuwmeertjes die voor de mijnbouw werden gebruikt, zijn nu geschikt gemaakt om te zwemmen.

Halčiansky tajch

 
Paddenstoelen plukken
En je kunt heerlijke paddenstoelen plukken in het bos (vraag aan Janko om mee te gaan, zo weet je zeker dat je geen giftige paddenstoelen plukt!)Paardrijden
Een boerderij in Banska Bela, Farma Gazdáčik, biedt paardrijtochten aan voor ervaren ruiters. Duur: 1-2 uur.